Căsătoria mistică – cea mai înaltă uniune

13267952_933606533428832_7362257087340789599_n.jpg

Există o uniune profundă a corpului, minții, inimii și sufletului, care este cea mai înaltă contopire alchimică și transmutare transcendentală a oceanului mistic și a celor mai adânci profunzimi care pot fi atinse între Divinul Masculin și Divinul Feminin.

În Școlile Antice de Mistere, se cunoștea faptul că Divinul Masculin se afla în forma sa cea mai pură, era o forță proactivă, o forță care aducea la viață acțiunea, precum și toate ecuațiile cosmice, ordinea, mișcarea, firmamentele, toată fundația pe care este construită ordinea cosmică. Mintea înaltă, infuzată cu energiile inimii înalte, este cea care creează conceptele, formulele, ingineria, arhitectura, structura – și așază firmamentele și întregul cosmic la locul lor.

Divinul Feminin este forța receptivă și creatoare. Atunci când se află în întreaga sa și cea mai înaltă putere, ea este cea care creează din esență. Ea primește incredibila structurare și inventivitate a Divinului Masculin, și îi dă naștere. Cu alte cuvinte, ea este cea care manifestă în fizic ceea ce el își imaginează drept ordine cosmică prin mintea/inima cea înaltă, și ea este forța creatoare care ancorează toate acestea, sau care creează metamorfoza. Ea este cea care poate lua orice formă dorește, întrucât ea este toată Creația și Creația este ea. Fără ea, Masculinul nu poate completa cosmosul – are nevoie de ea pentru a aduce echilibru și armonie, și pentru a crea formă prin intermediul ei.

Mai mult decât atât, ea cuprinde tot acest întreg, și apoi îl energizează. El îi dă ei, ea primește și apoi energizează, și îi dă înapoi într-o formă creatoare, energizată. Ceea ce ei co-creează aduce în forme energetice creații noi expansionează conștiința.

Împreună, ei se contopesc în Divin, unde Divinul Masculin și Divinul Feminin sunt una, iar din această unime, se ivește a treia forță, care uneori este numită Focul Divin sau Sfântul Duh, așadar adevărata Energie Divină, care conține în egală măsură masculinul și femininul, amplificate de către Focul Sacru.

Atunci când toate aceste forțe sunt prezente, întreaga Creație se pune în mișcare, căci este o uniune mistică, sursa infinită și cea mai înaltă de energie, pe care nimeni nu o poate defini, dar care există, manifestându-se în miriade de forme, precum și în ceea ce nu are formă. Este ceea ce nicio minte nu poate înțelege – este ceea ce se mișcă prin energiile sufletului și în adevărata uniune dintre minte și inimă, și de acolo, în experimentare, care este însuși misticul.

Așadar, în aceste Școli de Mistere, acoliții erau aleși cu foarte mare grijă, pentru a găsi acele suflete care vor fi pregătite să fie dizolvate, demontate, și apoi puse la loc, cu cea mai mare puritate a intenției. Adesea, trebuiau să treacă prin inițieri și teste aspre, pentru a dobândi o înțelegere mai profundă a misticului, a transcendentului, și să-și îmbunătățească conexiunile sufletului și împuternicirea sufletului din adâncul ființei lor.

În urma unor astfel de experiențe, misticul lua forme și înțelesuri noi, și întrucât misticul este mai profund decât profunzimile cele mai profunde ale tot ceea ce există, era o călătorie continuă în acest vid infinit – sau ținut care nu poate fi numit – ci doar experimentat.

Puteai să pășești pe calea preoțimii, și apoi, a Înalt Preoțimii, doar dacă erai pregătit să experimentezi cea mai înaltă formă a misticului. Căci Zeul/Zeița misticului își arată fața în milioane de moduri, astfel încât, va trebui să treci de vălurile iluziei și să pătrunzi și mai profund în tărâmurile ne-cunoașterii, ne-ființei, non-stării, pentru a te dizolva în întregime și a fi reasamblat, într-o formă cu mult mai măreață și mai înaltă.

Puțini au fost cei care au ajuns în acea ultimă fază, întrucât le lipsea curajul, devotamentul pentru a merge pe această cale, de a face această călătorie în căutarea Înțelesului și Scopului mai înalt al Graalului, de a-și da voie să se deschidă cu totul, de a fi vulnerabili, desfăcuți în două, și apoi, de a experimenta misticul în forme sublime.

Căsătoria Mistică era oferită celor care atinseseră deja cunoașterea înaltă, și anume, că poți experimenta adevărata iubire în formele sale cele mai înalte, doar dacă erai pregătit să renaști pe nivele multiple.

Erai pregătit să dai drumul sinelui, egoului, acelei părți negative care te induce mereu în eroare cu iluzia fricii, a serviciului de sine, a auto-sabotajului, și să avansezi într-o stare în care permiteai misterului, energiei forței vieții, fluxului energetic cel mai înalt să circule prin tine. Deveneai canal și transmițător pentru energia Divinului Masculin și Divinului Feminin, căci în această uniune, deveneai Zeu și Zeiță. De aceea, era considerată o uniune sacră, pură în esența sa.

Prin această uniune sacră, a treia forță, Focul Divin, este activat. Această forță energetică este cea care aduce cu sine cele mai înalte și mai amplificate frecvențe și vibrații ale sufletului, care permit ambilor parteneri să își extindă câmpurile energetice și cel mai înalt serviciu în slujba Divinității, amplificând asftel misiunile sufletelor ambilor parteneri.

Amplifica energiile sufletelor și scopul și misiunea acestora, precum și puterea și stimulul pe care acestea le aveau asupra întregului.

Așadar, uniunea lor era una de totală dedicare pentru a servi în această manieră, pentru a crea Forța Energetică Sacră, care urma să le amplifice misiunea și scopul sufletelor și să creeze un câmp energetic care avea să aibă efecte asupra întregurilor câmpuri energetice ale matricei cosmice, sau în cazul nostru, asupra câmpurilor energetice ale Pământului, precum și asupra câmpurilor energetice ale conștiinței colective și ale super-conștiinței.

Acestea din urmă erau atinse doar când partenerii ajungeau la o anumită maturitate a dedicării totale față de serviciul divin, precum și a iubirii adevărate față de Partenerul Divin, care era atât de puternică, încât legătura de iubire dintre cei doi nu putea fi ruptă.

Prin urmare, se știa că, după căderea omenirii, foarte puține suflete vor fi capabile să redobândească această uniune mistică sacră, întrucât majoritatea nu aveau curajul, nici disciplina, nici dorința de a pătrunde mai adânc în uniunea mistică, ei fiind distrași de instinctele de bază și de nevoia de plăcere imediată.

Prin urmare, se știa că, după căderea omenirii, foarte puține suflete vor fi capabile să redobândească această uniune mistică sacră, întrucât majoritatea nu aveau curajul, nici disciplina, nici dorința de a pătrunde mai adânc în uniunea mistică, ei fiind distrași de instinctele de bază și de nevoia de plăcere imediată.

Prin urmare, se știa că, după căderea omenirii, foarte puține suflete vor fi capabile să redobândească această uniune mistică sacră, întrucât majoritatea nu aveau curajul, nici disciplina, nici dorința de a pătrunde mai adânc în uniunea mistică, ei fiind distrași de instinctele de bază și de nevoia de plăcere imediată.

Este călătoria unui erou. Căci pentru a experimenta cu adevărat Iubirea mistică, trebuie ca mai întâi să fii echilibru. Divinul Masculin este pe deplin împuternicit, la fel ca și Femininul. Ei sunt parteneri egali – nici unul nu este în proporție prea mare, sau prea mică. Ei merg mână în mână, umăr lângă umăr, în aceeași direcție. Misiunea și scopul sufletelor lor sunt aceleași. Sunt foarte asemănători – dar total opuși. Însă opusul este necesar pentru a da naștere Scânteiei Divine, efectului electrizant, echilibrului.

În acestea, se află paradoxul care conține adevărata înțelepciune. Trebuie să existe un pol pozitiv și unul negativ, pentru a crea electromagnetismul. Uniunea sacră funcționează pe aceleași principii și reacții chimice ca și restul cosmosului, căci am fost creați cu toții din aceeași Sursă Eneregtică.

Uniunea Mistică nu este pentru cei fricoși, nici pentru cei care caută soluții rapide sau adrenalină, parteneri sau emoții noi. Nu despre asta este vorba. Dacă nu ești pregătit să mergi pe această cale cu dedicare totală, cu inima, mintea și sufletul deschise, dacă nu ești pregătit să fii dezasamblat și apoi reasamblat, din nou și din nou, atunci această uniune nu este pentru tine.

Sursă

Traducere: Dayanara

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s