Misterul Sacru al trupului unei femei

Ca femei, am învățat să ne condamnăm corpurile. Suprimarea Femininului trebuie să fie în opoziție cu natura ei sexuală. Deși energia sexuală nu poate fi ștearsă, ea poate fi încătușată. Lanțul care o leagă este rușinea.

Rușinea nu poate castra existența femininului, însă o poate întemnița în caverne întunecate. De-a lungul istoriei, am văzut expresii ale sexualității feminine făcute de rușine. De ce atât de mult din conștiința colectivă a fost folosită pentru a disprețui corpul feminin, chiar și în cazul acelora dintre noi care trăim ca unul?

Este din cauza forței pe care corpul feminin o are. El este manifestarea cea mai suverană a Creației Divine pe planeta noastră, întrucât femeia este purtătoarea pântecului, a vasului din care viața izvorăște. Chiar și bărbatul se naște din corpul unei femei, însă corpul ei a fost atât de condamnat, încât însăși femeia urăște faptul că se află în el.

Atunci când sexualitatea noastră este subjugată, puterea noastră cea mai mare de a crea devine nulă. Din cauza forței Femininului, în special exprimată în forma de femeie, ea a fost suprimată, oprimată și tratată ca un obiect, pentru a se obține controlul asupra misterului ei. Poate o anumită femeie nu a fost violată, însă fiecare femeie, undeva în memoria sa celulară, știe ce înseamnă să fie violată, să se dăruiască unui bărbat pentru a evita conflictul, sau să-l mulțumească, în ciuda propriilor dorințe sau nevoi.

Sunt oare femeile conștiente de propria lor sacralitate? Sunt ele conștiente de darul pe care l-au primit, prin corpul lor? Ele sunt purtătoarele vieții. Au uitat oare femeile misterul sacru al Divinului Feminin?

Cum să ne onorăm și respectăm corpul, dacă mesajele pe care le primim sunt atât de contrare adevărului? În procesul natural al dezvoltării umane, simțul nostru asupra cine suntem este creat printr-o oglindă care ne reflectă înapoi un mesaj. În cazul corpurilor noastre de femeie, mesajul este distorsionat.

Energia creativă a femininului deține atât de multă forță, încât au fost necesare secole întregi de suprimare a înțelepciunii sale, însă ea este în proces de renaștere, iar odată cu ea, povestea ei se schimbă. În ultimii 2000 de ani, povestea lui Adam și a Evei ne-a programat conștiința colectivă, poate așa cum nu a făcut-o nicio altă poveste din istorie. Ca femei, părem să fim purtătoarele păcatului originar al Evei, izgonite din Grădina Raiului, ca niște ispititoare păcătoase. La baza acestei povești iudeo-creștine se află mitul denaturat al femininului.

A venit vremea să scriem o nouă poveste. Puterea noastră de creație este legată, fără doar și poate, de forța orgasmică a a celei mai divine forțe a vieții: sexualitatea noastră.

Varianta video

Sursă articol

Sursă imagini: Ariendra Dagoz Family, „Conectare cu Mama Pământ și vindecarea pântecului”, artist Ariendra Cristina.

Traducere: Dayanara

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s