Venus retrograd

venus-retrograde-20151.jpg

Venus retrograd reprezintă unul dintre tranzitele astrologice cele mai importante, întrucât este un eveniment destul de rar, care are loc o dată la 18 luni. Venus este corpul celest care se ocupă de centrul inimii și de intuiția voastră. De aceea, Venus retrograd reprezintă un eveniment vindecător, care vă ajută să vă deschideți inima la o nouă înțelegere a Iubirii Divine.

Începe oficial în data de 4 martie 2017, dar s-a pregătit încă din 31 ianuarie 2016. La sfârșitul lui ianuarie, Venus a intrat în perioada de „umbră”, în care se pregătește pentru a fi retrograd. În această zi, de obicei trimite un mesaj pentru a accentua lecția voastră retrogradă.

În calitate de conducătoare al Divinului Feminin, Venus are un rol important în viețile noaastre. Ea ne aliniază inimile și ne învață să iubim. Îndepărtează barierele și blocajele din jurul inimii, pentru ca noi să putem experimenta fericirea și Iubirea Divină necondiționată. De asemenea, ne guvernează instinctele și intuiția, și ne ajută să devenim ascultători mai buni și să ne observăm mai bine corpul, mintea și spiritul. Într-o zi de Venus retrograd pot apărea probleme de sănătate, dar este pur și simplu o modalitate prin care ne amintește să ne ascultăm corpul și infinita sa înțelepciune universală.

Cu toții suntem purtătorii înțelepciunii universale, cea care permite corpului să se vindece și inimii să bată, fără ca noi să îi spunem să facă lucrurile acestea. Cu cât ne conectăm mai mult la această înțelepciune, cu atât mai puternică va fi legătura cu noi înșine.

Anul acesta, Venus retrograd tranzitează casa Berbecului și a Peștilor. Aceste semne simbolizează energia noilor începuturi (Berbecul) și sfârșitul (Pești). Sfârșiturile și începuturile constituie deja o temă universală; singura diferență este că Venus retrograd vrea ca noi să privim cu inima, și nu cu mintea. Este o perioadă de vindecare a inimii, de renunțare la vechi iubiți/iubite și relații, la răni și blocaje, și de deschidere la un nivel mai profund de iubire.

De asemenea, este o perioadă în care să ne urmăm cu adevărat intuiția. Făcând acest lucru, va fi mult mai ușor să înțelegem și să urmăm mesajele intuitive. De asemenea, vechile mesaje ale trecutului trebuie curățate, precum și sentimente deranjante care au legătură cu vechi relații de iubire. Dacă v-ați simțit confuzi în ceea ce privește o relație, sau dacă v-ați izolat de iubire, acest Venus retrograd vă va aduce claritate. Înainte ca această claritate să poată pătrunde în viața voastră, trebuie să aibă loc mai întâi o vindecare.

Inițial, ne putem închide inimie și retrage; pătrundem astfel în interior, cu bagajul din inima noastră. Numai făcând aceasta vă veți putea elibera de suferințele trecutului. De asemenea, este o perioadă în care este bine să ne înconjurăm de lucruri care să ne întărească chakra inimii, precum cristale roz sau verzi, lumânări, flori sau alte obiecte care vă amintesc de energia feminină a lui Venus.

Eliberați frica și iubiți mai mult. Iubirea de sine este răspunsul, fie în această perioadă sau în oricare alta. Dacă nu faceți nimic altceva în această perioadă, practicați iubirea de sine. Este mai mult decât suficient.

Venus va fi ieșit din retrograd până la data de 15 aprilie 2017, iar lecțiile sale cele mai importante vi se vor fi revelat. Însă nu se va întoarce la energia și vitalitatea sa normală până la data de 18 mai 2017, așa că este posibil ca lecțiile sale să dăinuie o perioadă.

Mulți astrologi recomandă să nu începeți o relație nouă în această perioadă, să nu vă logodiți sau căsătoriți, însă dacă simțiți să o faceți, vedeți unde sunteți purtați. Universul vă duce mereu acolo unde trebuie să fiți, așa că nu vă opuneți instinctelor naturale.

Sursă

Traducere: Dayanara

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s