Divinul Masculin și întoarcerea Divinului Feminin (partea I)

Odată cu întoarcerea și ancorarea Divinului Feminin, Divinul Masculin simte această schimbare până în străfundul ființei sale. Trebuie să se ajusteze acum la un nou mod de viață și la un nou mod de expresie, și prin urmare, adesea se simte confuz în ceea ce privește rolul său în această schimbare.

Uneori se simte amenințat până în profunzimi, întrucât structurile și formele pe care le-a pus în mișcare în Avalon și le-a implementat cu adevărat în Atlantida, nu mai funcționează. Oricât de mult ar încerca să preia controlul, el pierde de fapt controlul mai repede decât își poate da seama.

În mare parte, confuzia sa este la nivelul minții, și apoi se află într-o luptă constantă cu mintea și inima sa, căci acestea deschid imense portaluri de conștiință peste tot. Mai mult decât atât, este confuz în ceea ce privește întreaga structură a iubirii și a angajamentului; este ca și cum nu știe ce să creadă despre Divinul Feminin, și în același timp este cu totul fascinat de profunzimea și de misterul acestuia. Întotdeauna a fost fascinat de această profunzime, de acel simț al ei care pur și simplu știe, în timp ce el trebuie să forțeze uneori lucrurile. Nu o poate păcăli, ea simte cu totul orice el vrea să ascundă.

Se ascunde de ea. Iubește să se ascundă în acea peșteră, în acel turn de fildeș pe care l-a creat pentru când lumea devine prea multe. Și-a construit lumea corporatistă cu turnuri imense ca simbol al puterii sale, clădiri reci, penetrante – ca și cum i-ar fi rușine să fie maleabil. Crede că trebuie să fie rece, să dețină controlul. Căci numai atunci se simte în siguranță. Însă iată că turnurile sale nu mai funcționează odată cu venirea Divinului Feminin, iar în adâncurile sale își dorește să aibă acea cunoaștere intuitivă, căci se simte singur în peștera în care se află. Deși controlează lumea, simte un gol imens. Ceva lipsește, ceva nu este în regulă.

Dacă mergem înapoi la povestea creației, Adam are orice își poate dori, tot ceea ce Dumnezeu a creat pentru el, însă îi lipsește ceva. În acea stare de nemulțumire merge și îi cere lui Dumnezeu să creeze ceva sau pe cineva care să umple acel gol. Așa că Dumnezeu a creat Divinul Feminin, mai întâi pe Lilith, și apoi pe Eva.

Lilith era un spirit liber, vibrând de viață, senzuală, care avea propria voință. Îi plăcea să exploreze, să creeze, să danseze liberă și să exploreze uniunea lor, să îl facă să piardă controlul. El se temea cel mai mult de lucrul acesta. Lilith era adevărata expresie a Divinului Feminin, exuberantă și puternică, însă era prea mult pentru Adam. Mâinile și mintea sa erau prea mici.

Așadar, i se plânse din nou lui Dumnezeu, „divorță” de Lilith, și apoi veni Eva. Pe Eva o putea controla căci ea era docilă și plină de compasiune. Însă în adâncul său nu era fericit, căci îi era dor de Lilith, iar pe Eva o găsea prea docilă, prea iubitoare, plictisitoare chiar.

Această poveste, la fel ca toate poveștile Creației, conține un adevăr etern. Se pare că Adam nu putea fi compatibil cu nicio formă a Divinului Feminin creată de Dumnezeu pentru el. Cumva, indiferent de forma pe care ea o lua, el își dorea mai mult. Această nemulțumire a fost cea care a dus la căderea omenirii.

Să privim acum la caracteristicile Divinului Masculin:

În calitate de yang: Paradis, Soare, foc, mișcare, conștiință (Shiva), formă, căldură, activitate, expansiune, lumină, rapiditate, ascensiune.

În calitate de Divin Masculin: gol, mental, minte, nimic, scop, penetrativ, protectiv, ordine și concentrare, direct, control, integritate, ia inițiativa, competitiv, rațional, simplu, solitudine, cucerire, îi plac provocările, dur, unghiular.

Judith Kusel

Sursă

Traducere. Dayanara

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s